Kurumumuzda; yurt yaşamında demokratik ve katılımcı bir yönetim anlayışı benimsenmektedir. Öğrencilerin yönetime etkili katılımlarını sağlamaya yönelik olarak; her öğrenim yılı başında yapılan seçimlerle öğrenciler temsilcilerini seçerler, seçim sonucu oluşturulan kurul ve çalışma komisyonları ilgili oldukları alanlarda yönetim toplantılarına katılarak, öğrencilerin yönetimde söz ve hak sahibi olmalarına, plan ve projelerini gerçekleştirmelerine, dilek, şikayet ve memnuniyetlerini kurum idaresine iletmelerine olanak sağlamaktadırlar.
TEMSİLCİLER
- YURT ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ BAŞKANI
- KAT TEMSİLCİ BAŞKANLARI
KURUL ve KOMİSYONLAR
- ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİĞİ KURULU
- SAĞLIK ve GIDA MADDELERİ MUAYENE VE KONTROL KOMİSYONU
- SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER KOMİSYONU
- Öğrencilerin her kurulda kendilerini özgürce ifade eder, kendilerine yönetimce taahhüt edilen tüm koşulların gerçekleştirilmesi için gerekli girişimlerde bulunmanın (bireysel veya temsilcileri aracılığıyla yazılı ve sözlü iletmelerinin) araçları sağlanmıştır.
- Temsilciler, kurullarda ve komisyonlarda söz ve karar sahibidir. Ancak isteklerinin dikkate alınması noktasında aldıkları kararların öneri niteliği taşıdığını bilirler. İsteklerinin karşılanmasında öğrenci genelinin yararı temel ölçüttür.
- Sorunlarını yönetime taşırken, çözüm önerilerini de iletirler.
- Yurt ortak yaşamında öz denetim (oto kontrol) uygulaması esastır.
- Öğrencilerin yurt yaşamını anlamlandırmaları (zenginlik katma) noktasında, hayatın bütünselliğinin gerektirdiği çeşitli konularda fırsat ve olanak sunmak, hizmet sunumu kalitesini yükseltmek yurt yönetiminin birincil görevlerindendir.
- Öğrencilerin bireysel sorunlarında rehberlik yaklaşımı esastır. Yöneticiler, her öğrencinin özel bir değer olduğu bilinciyle hareket eder. İlişkilerde tavır ve davranışlar saygı çerçevesinde ve ölçülüdür.
- Öğrencilerin temsilcilerini değiştirme hakları vardır.